Nieuwe release nu verkrijgbaar!
Het repertoire van de oude versie werd uitgebreid met zes nieuwe dansen, de cd is dus ook interessant voor diegenen die de oude versie al hadden.
A Choice Collection of Dances
Music for Baroque Dances at the Court and Theatre
Deze CD, met zijn betoverende en gevarieerde repertoire aan stukken dansmuziek, vormt een waar plezier voor zowel dansers als musici ťn voor ieder die het heerlijk vindt om naar barokmuziek te luisteren. Musici kunnen nuttige aanwijzingen vinden voor tempo en karakter van bijna alle barokke dansvormen. Dansers: speel de CD en dans!

A Choice Collection of Dances bevat muziek voor 32 genoteerde choreografieŽn, voor de meeste waarvan er tot op heden geen andere dansbare opname beschikbaar is. De geselecteerde choreografieŽn variŽren van danses ŗ deux tot soloís voor een heer of een dame, van dansen voor drie tot vier dansers tot een enkele contredance. Het CD-boekje biedt interessante informatie over barokdans en de dansmuziek in het algemeen, evenals een kort commentaar bij elk van de opgenomen dansen. De CD werd opgenomen door Accademia Amsterdam.

Geluidsvoorbeelden:
  • Feuillet, La Gouastalla (MP3, 0'13)
  • Anon., Le Menuet ŗ quatre (MP3, 0'28)